Før du går i gang
Tenk over hvordan kjøkkenet er i dag. Hvor lite kan du gjøre, men likevel få et bra resultat? Et uttrykk fra Johan Mattsson i Mycoteam, som passer godt på flere felter. Det er nettopp dette avfallshierarkiet, eller avfallspyramiden, legger opp til. På toppen troner Avfallsforebygging, deretter kommer Ombruk. Og det er disse to på toppen vi skal ha med oss videre.
I tillegg er det fint å tenke over hvilke kvaliteter det eksisterende kjøkkenet har. Er det i utgangspunktet gode materialer som er brukt, har det noen fine håndtak av god kvalitet som sitter godt, har det noen artige detaljer eller gode, funksjonelle løsninger? Eller kanskje det er en viktig del av historien til det bygget det er i. Er det i en leilighet fra 50- eller 60-tallet for eksempel kan det originale kjøkkenet være både godt bygget og med fine løsninger. Da kan det være artig å beholde kjøkkenet så autentisk som mulig, og kanskje heller prøve å sette inn ekstra benker eller skap for å gjøre det mer praktisk ut fra dagens standard.